Keresés

Bemutatkozás

Ez az oldal elsősorban gyereknek készült. Egy általam kitalált programozási nyelvet fordít át WebGL nyelve. Az új böngészők ezt már képesek 3D-ben megjeleníteni.

Az oldal ingyenes, ezért bármilyen támogatásnak örülök. (Megosztás, reklámozás, anyagi támogatás.)

Niethammer Zoltán


PayPal azonosító:
niethammer.zoli@gmail.com 

3D Időkép

Fejlesztés alatt van a 3D időkép vizualizáció, amely az ingyenes adatbázis  alapján élőben mutatja a legfontosabb időjárási adatokat. 

A fejlesztés részleteiről itt olvashatsz: 3d-idokep

AR marker

A marker egy olyan kép, amelyet a kamera 3D viszonyítási pontnak tekint, ha betöltesz egy AR tartalmat. Az oldalon található tartalmak a következő képet használják:

 

Vízmolekulák

Ebben a példában 101 db vízmolekulát generálok.

Az egész persze azzal kezdődik, hogy 1 db molekulát elkészítek. Ennek a geometriája elég egyszerű, mivel 3 db gömbből áll. A „Chem” textúrák közül az oxigén, és a hidrogén textúráit használtam a gömbök felszínén.

Nem akartam fényes, csillogó felületet, ezért a szín utasításban csak az első paraméter fehér, a többi fekete, illetve a negyedik paraméter a csillogás mértéke is nulla.

Ezután a három gömböt a „VÍZ’ nevű csoportba helyeztem. Később majd ezt fogom klónozni.

A következő blokkban egy ciklus 100x másolja le a VÍZ csoportot, és előtte véletlenszerűen elforgatja, és helyezi el a térben a másolatokat. Minden másolat egyéni nevet kap OBJ_$N, ahol $N helyén a ciklus pillanatnyi számértéke lesz: OBJ_1, OBJ_2 .. OBJ_100

Ezt a 100 db másolatot, és az eredeti VÍZ objektumot is csoportba foglalom OBJ néven. Legvégül csak ezt kell egy forgató animációval megforgatni.