Keresés

Bemutatkozás

Ez az oldal elsősorban gyereknek készült. Egy általam kitalált programozási nyelvet fordít át WebGL nyelve. Az új böngészők ezt már képesek 3D-ben megjeleníteni.

Az oldal ingyenes, ezért bármilyen támogatásnak örülök. (Megosztás, reklámozás, anyagi támogatás.)

Niethammer Zoltán


PayPal azonosító:
niethammer.zoli@gmail.com 

3D Időkép

Fejlesztés alatt van a 3D időkép vizualizáció, amely az ingyenes adatbázis  alapján élőben mutatja a legfontosabb időjárási adatokat. 

A fejlesztés részleteiről itt olvashatsz: 3d-idokep

AR marker

A marker egy olyan kép, amelyet a kamera 3D viszonyítási pontnak tekint, ha betöltesz egy AR tartalmat. Az oldalon található tartalmak a következő képet használják:

 

Grafén

Wikipedia:

"A grafén nanotechnológiai anyag, egy egyetlen atom vastagságú grafitréteg. Andre Geim és Konsztantyin Szergejevics Novoszjolov fedezte fel a manchesteri egyetemen, találmányukért 2010-ben fizikai Nobel-díjat kaptak. A két fizikus speciális ragasztószalag segítségével addig szedett le rétegeket egy grafittömbről, amíg sikerült arról egyetlen atomnyi réteget leválasztani."

A webglbasic modell viszonylag egyszerű, mivel egy alapgeometriát kell ismételni x, és Z irányban. A képen látható gömböket (sárga), és egyeneseket (piros) helyeztem egy dupla ciklus közelébe. A szén atomok átmérője 0.2 egység, és a köztük lévő távolság 1 egység. Ebből adódik az x eltolás mértéke, ami 1.732 egység.

A forrás, és a teljes képernyős modell innen letölthető:

 A 3D modell 1.2 Mbájt méretű. Az "ANIM OFF" kapcsolóval kell az animációt leállítani, és utána használható a másik két kamera gomb is!