Támogatás

Az oldal oktatási célra készült, és folyamatosan fejlesztem, amikor időm engedi. A tárhelyet önerőből tartom fent, ezért bármilyen támogatással segítheted a további működést.

Paypal címem: 
niethammer.zoli@gmail.com

AR marker

A marker egy olyan kép, amelyet a kiterjesztett valóság modellkhez használunk. Nyomtasd ki kb. 10-15 cm méretben, vagy nagyítsd ki egy monitoron!

"Az amerikai NASA (National Aeronautics and Space Administration) 1996-ban kezdte meg az SRTM (Shuttle Radar Topography Mission) programot, amelynek célja a Föld felszíne mintegy 80%-ának digitális domborzati térképezése volt, az űrrepülőgép fedélzetén elhelyezett radarrendszer felhasználásával. A programot hosszú ideig készítették elő, ami nemcsak az olasz és német partnerek műszereinek integrálásához volt szükséges, hanem számos technikai problémát is le kellett küzdeni, például a fedélzeti adattárolás terén."  (forrás)

A mérési eredményeket szabadon elérhetjük a következő oldalon: https://bailu.ch/dem3/

Minden HGT fájl 1x1 fokos területet fed le. Adatkonverzió után készítettem a következő 3D modelleket. A képernyő jobb felső sarkában a lenyitható menüben dinamikusan lehet változtatni néhány paramétert, többek között az Y nyújtást is. Ez utóbbival megnövelhető a domborzat magassága.