Támogatás

Az oldal oktatási célra készült, és folyamatosan fejlesztem, amikor időm engedi. A tárhelyet önerőből tartom fent, ezért bármilyen támogatással segíted a további működést. 

Paypal címem: 
niethammer.zoli@gmail.com

 

 

Felhasználói módok

Az oldalt három módban is használhatod. Részletek itt olvashatók.

Felhasználási lehetőségek

AR marker

A marker egy olyan kép, amelyet a kiterjesztett valóság modellkhez használunk. Nyomtasd ki kb. 10-15 cm méretben, vagy nagyítsd ki egy monitoron, tabletten!

A tanulók térbeli tájékozódását, matematikai képességeit fejleszti, ha előre meghatározott objektumokat kell lekódolni. Néhány utasítással egyszerű hóember modellezhető, vagy egy lapos padló, rajta kockákkal. Általános iskola felső tagozatán már kipróbáltam. Különösen látványos a fizikai szimuláció modul használata, amikor valós időben látják a gyerekek a testek ütközését, mozgását.


Középiskolai matematikai tudással már függvényekkel generálható geometria, vagy modellezhetők elliptikus mozgások. Egy kitalált bolygó rendszer kódolása is könnyen megoldható.

Kémiai vegyületek modellezése is egyszerű, különösen az SDF formátum importálásával.

Összetett testek megrajzolására a TINKERCAD oldalt javaslom. Az onnan letöltött OBJ fájlok beépíthetők a WEBGLBASIC forrásba.

Újszerű lehetőség a kiterjesztett valóság használata az oktatásban. Jelenleg a marker alapú változat használható.

Látványos földrajzi felhasználás lehet a NASA radaros méréseinek (HGT formátum)  konvertálása.

Nem utolsó sorban tananyag fejlesztésre is jól használható a nyelv, szinte bármilyen tantárgyhoz.