Keresés

Bemutatkozás

A böngészők képesek webgl 3D tartalmak megjelenítésére is, de a kód megírása felkészült programozót igényel. Ezt az oldalt azért fejlesztem, hogy egyszerű utasításokkal könnyen, és gyorsan lehessen ilyen tartalmakat készíteni programozási tudás nélkül is. Az oldal ingyenes, ezért bármilyen támogatásnak örülök. (megosztás, reklámozás, anyagi támogatás.)

Niethammer Zoltán


PayPal azonosító:
niethammer.zoli@gmail.com 

AR marker

A marker egy olyan kép, amelyet a kamera 3D viszonyítási pontnak tekint, ha betöltesz egy AR tartalmat. Az oldalon található tartalmak a következő képet használják:

 

Ajánlott oldalak

5. Lecke: Csoportok

A csoport utasítás lehetővé teszi, hogy több egyszerű geometriai utasítást összekapcsoljunk egyetlen objektumba.  A csoporttal végzett transzformációk a benne lévő objektumokra is érvényes lesz.

1. példa:  3 db kockát mozgatok fel-le. A fehér gömb csak jelzi a csoport helyét. Az animáció a csoportot mozgatja a [0,0,0], és a [0,5,0] pontok között.

A kód: 

 

 

2. példa:  A csoportban 2 db gömb van. A csoportot felemeltem a [0,3,0] pontba, és a méretet 2x-re növeltem Y irányban. Az animáció forgatja az Y tengely körül.

A kód: